Támogatások

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00913
Kedvezményezett neve: Magyar Vasúti Áruszállító Kft.
Projekt címe: Az MVÁ Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése
Támogatás összege: 13 985 048 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt tartalmának bemutatása:
A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetben a gazdasági termelés több helyen visszaesett, egyes beruházások lelassultak, elhalasztásra kerültek. Ez jelentős hatással volt a vasúti áruszállításra is.
A projektben szereplő kivetítők, áramfejlesztők, fénytornyok, kompresszorok, mosók beszerzésével alvállalkozói kitettségünk mérséklődik, a fűtési, világítási rendszerek korszerűsítésével, napelemes beruházással pedig rezsi költségeket tudunk megtakarítani, melyek gazdasági helyzetünket javítják.
Projekt befejezési dátuma: 2021.12.31.

 

Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00005
Kedvezményezett neve: Magyar Vasúti Áruszállító Kft.
Projekt címe: A Magyar Vasúti Áruszállító Kft. vállalati folyamatmenedzsment fejlesztése
Vissza nem térítendő támogatás összege: 7 663 312 Ft
Vissza térítendő támogatás összege: 9 579 140 Ft
Vissza nem térítendő támogatás mértéke: 40%
Vissza térítendő támogatás mértéke: 50%
Projekt tartalmának bemutatása:
Jelen pályázatunkban komplex informatikai, vállalati folyamatmenedzsment fejlesztés valósult meg.
A bixbit rendszer bevezetésével felgyorsul a menetlevelek feldolgozása és a számlázás. Beszkennelt menetlevelek a dokumentumkezelőből azonnal láthatóvá válnak, és a feldolgozási feladat is azonnal kiadható. A menetleveleken kívül, szerződések, számlák és minden céges irat nyilvántartására, tárolására szolgál. A dokumentumok könnyen visszakereshetőek a feltöltött metaadatok alapján. A dokumentumokhoz feladat rendelhető, mely kiosztható az egyes felelősöknek, míg mások nyomon követhetik az adott dokumentumhoz kapcsolódó feladatokat. Ezzel valósul meg a munkafolyamat (workflow) követés.
A Libra rendszer bevezetésével felgyorsul és ellenőrizhetővé válik a belső és külső információáramlás (ajánlatok – megrendelések – üzemvitel – szolgáltatások kivitelezése). Naprakész és pontos lesz a kft. eddigi lassú és pontatlan kontrolling rendszere. Integrált rendszer, azaz nem szükséges további adatfeladás és egyéb adatbeviteli folyamatokra sincs szükség. A szoftver használatával könnyebb könyvelés, pontos kontrolling válik lehetővé és a cég valós pillanatnyi helyzete bármikor átláthatóvá válik.
A multifunkciós gép a dokumentumkezelő input adagolására szolgál, ezenkívül belső szabályzatok, belső iratok nyomtatására, szkennelésére, fénymásolására is használható.
A nagyteljesítményű szerveren futtatható a bixbit és Libra program is. Nagyfokú biztonságot és problémamentes futtatást biztosít.
Az alkalmazottak munkaállomásai is fejlesztésre kerültek.
Projekt befejezési dátuma: 2018.12.10.